divendres, 14 de febrer del 2014

Això és un secret que només sé jo

Títol: Això és un secret que només sé jo
Il·lustradora: Zuzanna Celej
Edita: Anima LLibres, 2014

Format: 13x20,5 cm.
Nivell: + 9 anys

ISBN: 9788415975069 

Arribo a l’escola i trobo la porta oberta... La Dèlia no és al seu lloc al costat de la porta com sempre. Damunt de la taula hi ha el cafè amb llet sense tastar. Miro cap a les escales i, aleshores, la descobreixo estirada a terra. Al seu costat, hi ha un botó amb el gravat d’una serp, me’l poso a la butxaca i penso, no em pregunteu per què, que sóc a l’escenari d’un assassinat.

6 comentaris:

  1. Hola Eulàlia, aquest curs hem llegit "Això és un secret que només sé jo" amb diferents grups. En un dels últims grups m'han preguntat com van matar la Dèlia, em deien que el llibre no es podia acabar perquè no s'havia resolt com havia mort i es van pensar que hi hauria una segona part. Jo els vaig dir que t'ho preguntaria.
    En tots els grups els ha agradat molt la història, l'han trobat molt emocionant, em va fer molta gràcia perquè un nen va dir que potser li havien posat verí al cafè amb llet i un altre de seguida li va contestar que no podia ser, va agafar la pàgina del principi i va llegir que "no havia tocat la tassa, estava intacte", van ser molt interessants totes les converses.

    He viscut les cares que feien quan havíem de deixar la lectura i l'emoció quan intentaven descobrir quina trama hi havia darrere l'assassinat.

    Teresa Àvila (Institut Escola Pi del Burgar)

    ResponElimina
  2. Que bé que us hagi agradat la història de l'Hug i m'agrada molt que em féu aquesta pregunta. Ja veig que sou molt observadors i no se us escapa res i això vol dir que sou uns superlectors. A vegades m'agrada deixar temes oberts, que no es resolgui tot, perquè els lectors puguin pensar i imaginar el què i el com, i també per si sorgeix una segona part, és clar. Per això només em cal tenir una bona idea, jaja.
    Gràcies pels vostres comentaris i espero que seguiu llegint i gaudint de les històries
    Una abraçada
    Eulàlia

    ResponElimina
  3. Bona tarda Eulàlia,
    Sóc Esther Granados de la Biblioteca Vila de Gràcia, a Barcelona. Aquest any hem tornat a participar al Premi Atrapallibres i el teu llibre ens ha agradat moltíssim. De fet és el més votat, esperem que guanyi el premi.
    Durant la sessió de tertúlia amb els participants vam pensar que, com que tenien alguns dubtes, fessin comentaris o preguntes al teu llibre. I aquí te les llisto:
    - Com és la Dèlia? Què passa amb la doctora i el fill de la tulipa? (Isabella)
    - Tens alguna segona part pensada? (Kidan i Gerard)
    - Per què el títol "Això és un secret que només sé jo? (Lola)
    - Aquesta història ha passat de veritat? En qui s'ha basat? (Clàudia)
    - Com és que t'has inspirat en aquests personatges? T'has inspirat en algun familiar o amics teus? És molt "xulu" (Minjin)
    - En qui t'has inspirat? (Dídac i Jana)
    - Per què has triat aquesta història? (Martí)
    - Com és que el Yuri diu que té més d'una vida? (Oriol)
    - Qui es queda amb la Rita, el Yuri o l'Hug? que li acaba passant, a la Tulipa? Seria molt xulo que fes una segona part. (Carlota)

    Esperem no atabalar-te amb totes aquestes qüestions. Moltes gràcies pel teu llibre. Fins aviat,
    Esther i tots els Atrapallibres 2014-15 de la Biblioteca Vila de Gràcia

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Hola Esther i Isabella, Kidan, Gerard, Lola, Clàudia, Minjin, Dídac, Jana, Martí, Oriol i Carlota!!!( espero no deixar-me a ningú)
      Suposo que entendreu que no puc contestar totes aquestes preguntes pel blog, Però potser si un dia em convideu a venir a la vostra biblioteca en podem parlar de tot plegat... la Dèlia, l'Hug, el Yuri i la Rita... El que si que us diré és que la història és totalment inventada, però ben bé podia haver passat de veritat, també, i ben bé podrien existir uns nens com l'Hug, el Yuri i la Rita, per que, no?
      M'agrada pensar que hi són en algun lloc del planeta i un dia potser trobaran la seva història escrita i obriran els ulls com unes taronges.
      Us podria passar a vosaltres també, això, trobar.vos, dins algun llibre, dins d'alguna història. No ho havieu pensat mai?
      Un petó ben gran per a tots
      Eulàlia

      Elimina